Frivilliga Radioorganisationen

FRO Östergötland

Kontaktinformation

FRO Östergötland
Christopher Andreasson
Ekövägen 11
610 24 VIKBOLANDET
E-post: ostergotland@fro.se
Tel: 073-5005249

montering-utrustning

Välkommen till FRO Östergötland

Frivilliga Radioorganisationen Östergötland välkomnar hela familjen som medlemmar. Vi har avdelningar i Finspång, Linköping och Norrköping.

Alla ska vara välkomna i föreningsaktiviteter. Ung som gammal, kvinna eller man, utlandsfödd eller född i Sverige. 

I vissa av våra uppdrag/aktiviteter krävs dock att du är svensk medborgare för att kunna delta. 


I FRO Östergötland har vi:
- R
en föreningsaktivitet i våra avdelningar. Exempel kan vara amatörradio, temakvällar, datautbildning, sambandsuppdrag eller bara träffas och prata lite.
-
Ungdomsverksamhet genom de centrala sommarkurserna.
-
Uppdragsverksamhet. Framförallt då som specialister inom Hemvärnet - de nationella skyddsstyrkorna. Men även till övriga nationella uppdragen för samhällets krisberedskap.

FRO Linköping – Nu kör vi!

Det är med stor tillfredsställelse vi nu kan konstatera att de nyligen lättade corona-restriktionerna nu medger oss att återuppta vår verksamhet. Sammankomster och liknande, som bygger på flera personers fysiska närvaro, kan därmed åter arrangeras. Vi startar direkt med att inbjuda till Öppet hus i lokalen vid två tillfällen under årets sista månader.

Tisdagen den 26 oktober klockan 18.30 träffas vi i vår lokal för att åter diskutera våra gemensamma intressen och stämma av läget inför fortsättningen. Vi bjuder förstås på fika och eftersom det här är ett lite speciellt tillfälle får det bli lite fetare fika än vanligt.

Tisdagen den 7 december träffas vi igen. Denna gång är det vår Luciaträff. Tiden är även här 18.30.

Förslag till aktiviteter och annat som kan utveckla vår verksamhet tar styrelsen gärna emot. Vi får verkligen hoppas att den pågående pandemin avslutas på ett bra sätt och att vi inte utsätts för nya strapatser.

Vi önskar varandra välkomna tillbaka och ses igen framöver.

Sven
Eder ordförande

Amatörradiomässa 2021

Med tanke på att pandemiläget förbättras och att Folkhälsomyndigheten börjar lätta på rekommendationerna så planerar FRO Norrköping ihop med Norrköpings Radioklubb för att kunna återta traditionen med amatörradioloppis. Förra året blev ju inställt pga pandemin. 
Planeringen är att denna kommer ske lördag 2 oktober. Nytt denna gång att mässan kommer hållas på ny plats då den tidigare lokalen just nu är vaccinationscentral. Denna gång kommer vi vara i Östra Stenby Bygdegård som ligger ca 15 km utanför Norrköping på Vikbolandet. Det är enkelt att hitta, bara följa väg 209 mot Arkösund så åker man förbi bygdegården som är svår att missa. Gratis parkering.

Hjärtligt välkomna för att fynda och/eller sälja:

Kom och fynda eller sälj (boka bord - se nedan), det blir massor av radioprylar
Gammalt och nytt presenteras i en härlig blandning
Radiostationer, antenner, koaxialkablar med/utan antennkontakter
Elektronrör, halvledare och komponenter
Amatörradioböcker och tidningar
Elektronik och hemmabyggen
Raspberry och Arduino
Hemautomation
Sist men inte minst: Tag chansen för ett eyeball-QSO med gamla och nya radiovänner

Bokning av bord
Tacksam om att så tidigt som möjligt få bordsbokningar. Borden kostar 150 kr per bord om 170 cm. Maila bokning@sk5bn.se . Betalning i förskott till Norrköpings Radioklubb bankgiro 217-1882 när din bokning är bekräftad.

Hålltider
Kl. 0900 Cafeterian öppnar

Kl. 1000 Insläpp (entré 40:-)

Kl. 1230 Lotteridragning

Har Du svårt att hitta, anropa SK5BN över VHF-repeatern på kanal RV-48 (f.d. R-0) / Öppning lång 1750-ton eller DTMF-ton 5.

Kom och besök mässan och på så sätt stöd vår verksamhet. 

Varmt välkommen. 

handlare

Bild från mässan/loppisen 2019.

Radiokommunikation för vaccionationsvärdar

TetraUnder vårt pågående uppdrag som vaccionationsvärdar så har FRO Östergötland också försett våra värdar med TETRA terminaler för att kunna ha internkommunikation mellan sig, vakter och läkaren. Detta har varit mycket uppskattat och gjort kommunikationen enklare och snabbare när behovet uppstått. 

Bilden: Framtagen sats med TETRA terminaler som används inom FRO Östergötland när behov uppstår. Dessa används antingen via TETRA bas eller i direktmod. 

 

 

 

 

FRO Östergötland samverkar med FRG Linköping

FRO Östergötland samverkar med Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Linköpings kommun genom försök och prov som genomförs av kommunikationsutrustning.  FRG har testat ett antal av FRO Östergötlands TETRA terminaler och TETRA bas vid deras trygghetsskapande verksamhet under Valborg och skolavslutningen. 

Utfallet har varit positivt. Rent tekniskt fungerar det väldigt bra på de platser där man varit. Erfarenheten visar på att det framförallt är delar i handhavandet som behöver förbättras. 

 

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök