Frivilliga Radioorganisationen

Radio, tele och data i samhällets tjänst

Signalungdom

Signalungdom är verksamhet för tjejer och killar i åldern 15–19 år. Du får lära dig mer om radio och kommunikation. Hos oss träffar du jämnåriga som också är intresserade av samband och teknik. Vi har föreningar i hela landet och erbjuder kurser under skolloven på flera platser.

Du får utbildning och träning i olika typer av kommunikationssystem, från vanliga telefoner till det senaste inom satellit och databaserad kommunikation. Utbildning sker både som lokal utbildning på hemorten och som centrala kurser på ett regemente eller på en kursgård. Teambuilding och kamratskap är viktigt i vår verksamhet. Vi delar Försvarmaktens värdegrund och arbetar aktivt mot alla former av mobbing och diskriminering.

Två ungdomar framför radioTeknik
Verksamheten är inriktad på kommunikationsteknik i samhällets tjänst. Allt från grunder i radioteknik och datorer till praktiska övningar där du upprättar förbindelser mellan olika ledningssystem.

Äventyr
På våra kurser får du testa på många olika aktiviteter. Det kan vara att klättra i master eller att åka olika terrängfordon.

Gemenskap
Du kommer att lära känna många nya vänner från hela landet. Eftersom kurserna hålls i militära former kommer man snabbt i kontakt med varandra och får en stark gemenskap där allas lika värde värnas stort.

Karriär
När du blir 18 år kan du söka dig vidare till sambandsbefattningar i Hemvärnet eller i samhällets krisberedskap. Den utbildning du behöver får du av FRO. Utbildningen är även en bra grund om du vill söka anställning i Försvarsmakten. Våra kurser kan även vara meriterande när du söker annat arbete inom teknik, ledning och samband. Det kan vara på företag eller myndigheter som håller på med teknik eller kommunikation i någon form.

Har du frågor kan du mejla till Signalungdom.

Sommarutbildning för Signalungdom

Vill du komma ihåg sommaren för lång tid framöver? Då har Signalungdom kurserna för dig!

Signalungdom erbjuder två sommarkurser för dig som tycker om teknik och är nyfiken på Försvarsmakten. Du får tillbringa tid på ett regemente och få lära dig nya saker. Deltagande i kurserna, inklusive mat, boende resor och alla aktiviteter är gratis. Du måste vara medlem i FRO eller någon annan frivillig försvarsorganisation. Om du inte är det kan du enkelt bli medlem i FRO här

ungdom18LLedningssystem Ungdom
Under en sommarvecka träffas ungdomar mellan 15 och 19 år på Ledningsregementet i Enköping för att prova på det militära livet och få en inblick i hur ett ledningssystem fungerar. Kursen vänder sig till dig som vill prova på nya saker och tycker om frisk luft. Du kommer lära dig hur man pratar i radio (signalering), grunder i hur radiosystem fungerar och hur dessa används i ett större system (ledningssystem). Du får lära dig hur man pratar i radio (signalering), grunder i hur radiosystem fungerar och hur dessa används i ett större system (ledningssystem).

Kursen går under tiden 11 - 17 juli. Läs mer om kursen samt ansök här, senast 1 maj

Operation Samverkan
Kursen vänder sig till dig som tidigare har deltagit i ungdomsutbildning i någon frivillig försvarsorganisation. Vi ser gärna att du har någon kunskap i signalering och radio 180 med Dart. Vi börjar med inryckning vid Ledningsregementet i Enköping. Där får du personlig utrustning och möjlighet att känna på hur det är vid ett regemente. Fokus kommer vara teoretisk utbildning, försvarsupplysning och studiebesök. Efter några dagar i Enköping omgrupperar vi till Gotland där vi kommer använda våra nya kunskaper. Omgrupperingen genomförs som ett inslag i kursen då det kräver bra planering och tydliga order för att kunna genomföras bra.

Kursen går under tiden 11 - 21 juli. Läs mer om kursen samt ansök här, senast 1 maj. 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära Dig

Sök