Nu pågår uppdraget för Region Östergötland - flera volontärer behövs

Just nu pågår uppdraget som vaccionationsvärder för Region Östergötland. Uppdragsgivaren är mycket nöjd på det sett som vi och övriga deltagande frivilliga försvarsorganisationen har lyckats mobilisera värdar från våra organisationer hittills. 

Vi behöver dock flera som ställer upp som värdar. Detta är ett jättebra tillfälle om du vill hjälpa till att stödja samhället under den pågående pandemin. Man ställer upp så mycket/lite man kan. Kan man bara ta något pass då och då så är det jättebra.
Hör av dig till ostergotland@fro.se

Reseersättning betalas ut av Regionen om du har en bit att åka till vaccinationscentralen. Du gör en skarp insats för samhället och avlastar den redan tidigare ansträngda personalen med denna uppgift. 
FRO får också en viss ersättning som ger ett välbehövligt tillskott till vår verksamhet i Östergötland som vi använder för mera aktiviteter. 

Vi förser också vaccinationsvärdarna i Norrköping med våra TETRA-terminaler för att kunna ha internkommunikation mellan värdar, vakter och läkaren. Detta har varit mycket uppskattat. 

Några av våra vaccinationsvärdar ser du nedan vid ett av sina pass. 

 

vaccinationsvardar f41

 

Läs också artikeln på fro.se 

https://fro.se/4340-f99-fro-stodjer-samhallet-med-vaccinationsvardar