Frivilliga Radioorganisationen

FRO Östergötland

Kontaktinformation

FRO Östergötland
Christopher Andreasson
Ekövägen 11
610 24 VIKBOLANDET
E-post: ostergotland@fro.se
Tel: 073-5005249

montering-utrustning

Välkommen till FRO Östergötland

Frivilliga Radioorganisationen Östergötland välkomnar hela familjen som medlemmar. Vi har avdelningar i Finspång, Linköping och Norrköping.

Alla ska vara välkomna i föreningsaktiviteter. Ung som gammal, kvinna eller man, utlandsfödd eller född i Sverige. 

I vissa av våra uppdrag/aktiviteter krävs dock att du är svensk medborgare för att kunna delta. 


I FRO Östergötland har vi:
- R
en föreningsaktivitet i våra avdelningar. Exempel kan vara amatörradio, temakvällar, datautbildning, sambandsuppdrag eller bara träffas och prata lite.
-
Ungdomsverksamhet genom de centrala sommarkurserna.
-
Uppdragsverksamhet. Framförallt då som specialister inom Hemvärnet - de nationella skyddsstyrkorna. Men även till övriga nationella uppdragen för samhällets krisberedskap.

Nu pågår uppdraget för Region Östergötland - flera volontärer behövs

Just nu pågår uppdraget som vaccionationsvärder för Region Östergötland. Uppdragsgivaren är mycket nöjd på det sett som vi och övriga deltagande frivilliga försvarsorganisationen har lyckats mobilisera värdar från våra organisationer hittills. 

Vi behöver dock flera som ställer upp som värdar. Detta är ett jättebra tillfälle om du vill hjälpa till att stödja samhället under den pågående pandemin. Man ställer upp så mycket/lite man kan. Kan man bara ta något pass då och då så är det jättebra.
Hör av dig till ostergotland@fro.se

Reseersättning betalas ut av Regionen om du har en bit att åka till vaccinationscentralen. Du gör en skarp insats för samhället och avlastar den redan tidigare ansträngda personalen med denna uppgift. 
FRO får också en viss ersättning som ger ett välbehövligt tillskott till vår verksamhet i Östergötland som vi använder för mera aktiviteter. 

Vi förser också vaccinationsvärdarna i Norrköping med våra TETRA-terminaler för att kunna ha internkommunikation mellan värdar, vakter och läkaren. Detta har varit mycket uppskattat. 

Några av våra vaccinationsvärdar ser du nedan vid ett av sina pass. 

 

vaccinationsvardar f41

 

Läs också artikeln på fro.se 

https://fro.se/4340-f99-fro-stodjer-samhallet-med-vaccinationsvardar

 

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök