Tips i Coronatider - FRO IP-telefoni

350Då vi alla nu hjälps åt att motverka smittspridningen genom att bland annat hålla vår sociala distansering så blir det troligen att man sitter mycket hemma. 

Här kommer ett tips om man sitter hemma och funderar på vad man ska hitta på. 

Du vet väl om att FRO har ett eget IP-telefonisystem?

Till det kan du som medlem ansluta dig och via det kan du ringa till andra anslutna FRO:are. I dagsläget finns det ingen koppling till/från det publika telefonnätet. Framöver kan det också komma anslutningar mot våra radionät.

Hur ska du då göra för att få ett IP-telefonkonto? 

 

1. Ansök om en FRO anropssignal. Tilldelning sker av förbundet och inom FRO Östergötland börjar denna på 41. OBS! denna är inte samma som ditt SL-nummer (medlemsnummer). 
Ansökan gör du genom att skicka ett mail till ostergotland@fro.se 
Innan man får sin anropssignal ska man genomgå en kort webbutbildning. Denna kommer erbjudas i närtid, håll koll på webbsidan.

2. När du fått ett anropsnummer 41xxx så kan man ansöka om ett IP-telefonikonto. Detta görs via formuläret https://fro.se/ip-telefonikonto-ansokan 

3. Logga in på ditt IP-telefonikonto som du blivit tilldelat via en IP-telefoniprogramvara. Denna kan vara en fysiskt hårdvara för IP-telefoni, en programvara i datorn eller mobiltelefonen eller till och med från en vanlig analog telefon (då krävs en telefoniadapter dock). 

 

Mera information finns att läsa på FRO webbsida:

https://fro.se/samband/2679-f99-iptelefoni-fros-egna-vaxeltjanst