Utbildning fortsatt inställt - FRO Östergötland provar köra föredrag/presentationer via Internet

All utbildning både civil och militär på nationell och regionanivå är inställda tom 30 augusti, precis som för majorieten av övriga frivilligorganisationer. Det innebär att vissa planerade sommarkurser möjligen kan bli höstkurser men i nuläget är det svårt att säga hur det blir efter 30 augusti.

Vi hade hoppats att kunna köra lite fysiska träffar med presentationer/föredrag inom FRO Östergötland när vi närmade oss sommaren, men som alla vet så håller fortfarande Corona/Covid-19 samhället i sitt grepp. FRO Östergötland följer givetvis myndigheternas råd och rekommendationer och det är bara att "gilla läget".

Även fast det inte är möjligt att träffas fysiskt så kommer vi försöka att köra vissa delar via den plattform vi genomförde årets förbundsstämma via. Det vill säga att det blir föredrag/presentationer via Internet istället. Lite nya erfarenheter och vi får se hur det fungerar.  

De saker vi tittar på för närvarande om det går att genomföra är nedanstående.  

 

  • FRO introduktion. Allmän introduktion till FRO och våra uppdrag.

  • Specifik presentation av vårt Försvarsmaktsuppdrag för de som är intresserade av att bli placerade i Försvarsmakten/Hemvärnet. Med efterföljande möjlighet för att skriva utbildningsavtal samt utbildningsplan. 

  • IT-säkerhet: "En hacker i systemet - eller hur var det nu?" Presentation från FRO Sambands- och IT- konferens 2018.
     
  • IT-säkerhet: "Allt har sin tid". Presentation från FRO Sambands- och IT- konferens 2019.

  • AMPRNet. Presentation från FRO Sambands- och IT- konferens 2019.

  • DMR, Tetra, Rakel. Presentation från FRO Sambands- och IT- konferens 2019.

När datum är spikade kommer detta gå ut till FRO Östergötlands medlemmar. Det som ligger närmast att köra är första IT-säkerhetsföredraget, AMPRNet och FRO introduktionen.