Fortsatt inställda nationella övningar och utbildningar

Den rådande situationen i Sverige och Världen kring Corona/Covid-19fortsätter påverka utbildnings- och övningsverksamheten. Bland annat så har Försvarsmakten beslutat att flytta fram genomförande av försvarsmaktsövningen Aurora 20, som var planerad att genomföras i maj. Även Rikshemvärnschefen beslutade att förlänga uppehållet för i övnings- och utbildningsverksamheten till den 28 juni. 

FRO planerade utbildningar under april, maj och juni är sedan tidigare inställda och alla elever har fått besked om detta. Centralkansliet håller på och planerar för att erbjuda elever på FRO kurser som blivit inställda platser vid senare tillfälle i så stor omfattning som möjligt.

Det rådande uppehållet påverkar även övriga frivillig organisationers utbildningar, tex. de FRO medlemmar som har en inplanerad GU-F utbildning (Grundläggande Soldatutbildning för frivilliga). 

Omständigheterna och att det i skrivandets stund naturligtvis är omöjlighet att veta hur länge detta kommer pågå gör det svårt att göra utbildningsplaner i närtid för medlemmar som ska bli placerade i Försvarsmaktsuppdraget. 

Mera information på FRO centrala hemsida: https://fro.se/3875-f99-utb2004