Frivilliga Radioorganisationen

FRO Östergötland

Kontaktinformation

FRO Östergötland
Christopher Andreasson
Ekövägen 11
610 24 VIKBOLANDET
E-post: ostergotland@fro.se
Tel: 073-5005249

montering-utrustning

Välkommen till FRO Östergötland

Frivilliga Radioorganisationen Östergötland välkomnar hela familjen som medlemmar. Vi har avdelningar i Finspång, Linköping och Norrköping.

Alla ska vara välkomna i föreningsaktiviteter. Ung som gammal, kvinna eller man, utlandsfödd eller född i Sverige. 

I vissa av våra uppdrag/aktiviteter krävs dock att du är svensk medborgare för att kunna delta. 


I FRO Östergötland har vi:
- R
en föreningsaktivitet i våra avdelningar. Exempel kan vara amatörradio, temakvällar, datautbildning, sambandsuppdrag eller bara träffas och prata lite.
-
Ungdomsverksamhet genom de centrala sommarkurserna.
-
Uppdragsverksamhet. Framförallt då som specialister inom Hemvärnet - de nationella skyddsstyrkorna. Men även till övriga nationella uppdragen för samhällets krisberedskap.

Fortsatt inställda nationella övningar och utbildningar

Den rådande situationen i Sverige och Världen kring Corona/Covid-19fortsätter påverka utbildnings- och övningsverksamheten. Bland annat så har Försvarsmakten beslutat att flytta fram genomförande av försvarsmaktsövningen Aurora 20, som var planerad att genomföras i maj. Även Rikshemvärnschefen beslutade att förlänga uppehållet för i övnings- och utbildningsverksamheten till den 28 juni. 

FRO planerade utbildningar under april, maj och juni är sedan tidigare inställda och alla elever har fått besked om detta. Centralkansliet håller på och planerar för att erbjuda elever på FRO kurser som blivit inställda platser vid senare tillfälle i så stor omfattning som möjligt.

Det rådande uppehållet påverkar även övriga frivillig organisationers utbildningar, tex. de FRO medlemmar som har en inplanerad GU-F utbildning (Grundläggande Soldatutbildning för frivilliga). 

Omständigheterna och att det i skrivandets stund naturligtvis är omöjlighet att veta hur länge detta kommer pågå gör det svårt att göra utbildningsplaner i närtid för medlemmar som ska bli placerade i Försvarsmaktsuppdraget. 

Mera information på FRO centrala hemsida: https://fro.se/3875-f99-utb2004

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök